реферат на тему екологія води

реферат на тему екологія води

>Реферат: Споживання води (Экология) читать онлайн или скачать бесплатно.  Світові запаси води на Землі величезні. Проте, це переважно солона вода Світового океану. Запаси прісної води, потреба людей у якій є особливо великою, незначні (35029,21 тис. км3) і вичерпні. У багатьох місцях планети відчувається нестача її для зрошення, потреб промисловості, пиття та інших побутових потреб. Більшість прісної води сконцентрована в льодовиках Антарктиди та Гренландії. Кригою вкрито 16 млн. км2 суходолу. Третє за величиною джерело води — підземні води. Вони залягають на глибині 150- 200 м. Загальний їх об'єм приблизно в 100 разів більший за об'єм поверхневих прісних вод

Забруднення води. У результаті інтенсивного використання людством водних ресурсів відбуваються значні зміни в гідросфері. Це призвело до того, що нині на Землі вже практично не залишилося великих річкових систем з гідрологічним режимом і хімічним складом води, не спотворених діяльністю людей. Як писав один з мандрівників: "Серед океану, відкритого для Європи Колумбом, тепер не можна занурити руку в воду, щоб не вимазатись в бруді". Хімічне забруднення води відбувається внаслідок надходження у водойми з стічними водами різних шкідливих домішок. Більшість з них є токсичними для мешканц  У сучасній науці вже розроблені дійові заходи по боротьбі з забрудненням природних вод різними стоками.

Раздел: Экология. Тут найдется полное раскрытие темы -Екологія водосховищ, Загружено: 2010-12-23.  Екологія водосховищ. Вид работы: Реферат. Предмет: Экология.  Дуже великий вплив на якість води і умови використання водосховищ для водопостачання чинить підготовка ложа водосховища. Із всіх заходів підготовки ложа лише повна його очистка від деревинної рослинності є спірною, оскільки цей захід є досить дорогим, а гігієнічна ефективність не у всьому ясна. Натурні дослідження дозволили встановити, що затоплені ліси чинять тільки місцевий і тимчасовий вплив на санітарний режим водотоку.

Реферат на тему: «_Вода и ее биологическое значение . » Исполнитель  Вода - уникальное вещество и все её аномальные свойства: высокая температура кипения, значительная растворяющая и диссоциирующая способность, малая теплопроводность, высокая теплота испарения и другие обусловлены строением её молекулы и пространственной структурой.

Вода - поширення, властивості, аномалії, екологія. Розділ: Хімія Тип роботи: реферат (інші типи робіт: курсова, дипломна) Формат: MS Word (*.doc) Розмір: 98 Кб (в архіві 22.43 Кб) Антивірус: перевірено - вірусів немає. Відправити на e-mail. Скачать реферат. Роботи за темою: • Вода - найбільше багатство у світі (реферат) • Амоніак, його добування, властивості. Солі амонію (реферат) • Дослідження фізико-хімічних властивостей питної води. Твердість води (реферат) • Оцінка якості води басейну Самари в умовах техногенного впливу (реферат) • Природні джерела вуглеводнів.  Енергія Сонця, яка піднята з водяною парою виділяється назад. Кожну хвилину водяний пар віддає атмосфері Землі багату кількість енергії — 2,2x1018 Дж.

Реферат на тему: «_Вода и ее биологическое значение . » Исполнитель  Вода - уникальное вещество и все её аномальные свойства: высокая температура кипения, значительная растворяющая и диссоциирующая способность, малая теплопроводность, высокая теплота испарения и другие обусловлены строением её молекулы и пространственной структурой.

Вода — это самый ценный природный ресурс. Ее роль — участие в процессе обмена всех веществ, которые являются основой любой жизненной формы. Реферат на тему “Источники и последствия загрязнения вод внутренних водоемов, морей и океанов” обновлено: 6 августа, 2018 автором: Научные Статьи.Ру.  В реферате я предполагаю рассмотреть основные источники загрязнения вод внутренних водоемов, морей и океанов; познакомится с возможными способами защиты водоемов, морей и океанов от загрязнения. 1. Источники, виды и последствия загрязнения внутренних водоемов. Загрязнение вод – изменение их состава или свойств, вследствие чего они становятся непригодными для водопотребления.

Міністерство освіти і науки України. РЕФЕРАТ. на тему: “Екологічні проблеми України. та шляхи їх розв’язання ”.  Екологія як наука є основою для розробки певних природоохоронних заходів. Як відомо, на живі організми впливають фактори зовнішнього середовища, або екологічні, які мають різну природу і специфічні за дією. Абіотичні фактори, або фактори неживої природи, - це температура, світло, вологість, тиск, радіоактивне випромінювання, вітер, сольовий склад води, рельєф місцевості тощо.  За останні декілька десятків років ґрунтові води стали одним із найважливіших ресурсів. Вони є джерелом значної кількості питної води, яка використовується у побуті, а також іде на зрошення.

Реферат на тему Екологія міських екосистем ЕКОЛОГІЯ МІСЬКИХ ЕКОСИСТЕМ Останнім часом набули значного розвитку новітні напрями прикладної екології.  Екологія міських екосистем. Раздел: Экология. Тип: реферат. Дата добавления: 29.01.2014.  У результаті споживання значної кількості води утворюється багато промислових і побутових стічних вод. Щодоби на одного мешканця міста припадає в середньому 0,1—0,4 м3 побутових стічних вод. Кількість таких стоків залежить від густоти населення і становить 10—15 тис. м3/рік на 1 га житлової забудови.

Авторські права на реферати належать їх авторам. Екологічні проблеми сучасності. Екологічні проблеми сучасності.  У ХХ столітті широкого поширення набули такі процеси, як забруднення води, грунту і повітря, опустелювання земель, знищення лісів і т.і. Виникли такі специфічні явища як кислотні дощі. Несприятливі екологічні явища перетворились в суттєвий елемент життєдіяльності людства, здійснюючи відчутний вплив на різноманітні сторони людської діяльності: економіку і політику, моральний стан і здоров`я людини, і багато, багато іншого . У цьому розділі я спробую розкрити ряд несприятливих екологічних процесів, показати масштаби їх розвитку і довести, що ці екологічні проблеми вимагають їх вирішення, во

Екологічно чиста вода виявлена в Закарпатській, у південній частині Вінницької, на південному сході Харківської та заході Одеської областей, а також у південно-західній частині Автономної Республіки Крим. Підвищена забрудненість води відмічена у Львівській, Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській та Донецькій областях. Висока забрудненість води — в північній частині Донецької області і дуже висока — на значній території Херсонської області. Малі річки забруднені значно більше, ніж великі. Вони мають невисоку стійкість і низький потенціал самоочищення. Отже, швидшими темпами деградують малі рі

Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді. Географія. Доповідь на тему “Екологічні проблеми”. Доповідь на тему “Екологічні проблеми”. Чим стрімкіше відбувається технічний прогрес і впровадження все більшої чисельності технологій в усі сфери життя людей, тим сучасній людині стає комфортніше жити.  Незважаючи на те, що електромобілі, що не завдають шкоди екології, вже розроблені, а частина проектів знаходиться ще на стадії розробок, вартість таких машин досить висока, що не робить її доступною для середньостатистичної людини. Таким чином, в появі і збільшенні відсотка всіх екологічних катастроф, практично повністю винна людина.

Забру́днення вод — насичення вод, водотоків і водойм речовинами в таких кількостях або сполученнях, які погіршують якість води та зумовлюють несприятливі наслідки, а також попадання різного бруду у води річок, озер, підземних вод. Відбувається при прямому або непрямому попаданні забрудників у воду при відсутності заходів по очищенню і видаленню шкідливих речовин.

Коментарі