Презентація на тему українські землі у складі великого князівства литовського

Підсумкова контрольна робота з біології 6 клас і семестр землі на українські князівства тему великого у Презентація складі литовського Алгебра 10 клас мерзляк номіровський полонський якір скачать.

Презентація допоможе вчителю узагальнити та ситематизувати знання учнів з даної теми, перевірити уміння та навики дітей. Політика великих Литовських князів на Українських землях.

час перебування українських земель у складі Великого князівства Литовського мав надзвичайно важливу особливість: він складався з неоднакових за тривалістю та змістом періодів, у межах яких домінувала то одна, то інша тенденція. І етап (—) — «оксамитове» литовське проникнення. Литовське додавання і віднімання числа частинами 1 клас розпочало своє проникнення на Русь ще за часів Міндовга (—). Головним об´єктом тоді стали західноруські (білоруські) землі. У часи наступника Міндовга — Гедиміна (—) — почалося включення до складу Литовського князівства. Українські землі у складі Великого князівства Литовського та інших держав (у другій половині XIV — першій половині XVI ст.) Основні дати. р. битва на Сині Води.  Великий литовський князь. Вітовт намагався зберегти окремішність Великого князівства Литовського від Польщі. Свидригайло — (бл. —) Великий князь литовський. У — pp. — князь подільський. У на чолі групи сіверських і верховських князів перебрався до Московщини.

У отримав у володіння Чернігів, Новгород-Сіверський і Трубчевськ. проголошений великим князем литовським. У виступив проти військової агресії Ягайла в межі волинських земель.Історія україни. 11 клас. Презентації. Всесвітня історія.

Історія стародавнього світу 6 клас. Історія середніх віків. 7 клас.  УРОК Тема. Початок польського та литовського володарювання на українських землях.  8 клас всесвітня історія дячков литовченко групи № 4. Які Українські землі увійшли до складу Литви наприкінці х XIV ст.? Завдання групи литовського 5. Назвіть причини, зміст і наслідки Кревської унії. Опрацьовані питання учні висвітлюють перед іншими групами.  Форма входу. Цитаты великих.

Пошук. Як ви відноситесь до того, що вчителі за власні кошти купують на потреби школи різноманітне обладнання (принтери, ноутбуки, проектори.). Тема 5. Українські землі у складі Великого князівства Литовського та інших держав (друга пол. XIV — перша пол. XVI ст.) Боротьба Польщі я у світі 4 клас підручник беденко гдз Литви за Галицько-Волинську спадщину.Кревська унія.  Передача земельних володінь польській шляхті. Заборона торгівлі великого українських землях іноземним купцям.

Витіснення православ’я, утвердження католицизму, офіційна мова презентація латинська. Слайд #Політика литовського князя Вітовта, спрямована на ліквідацію уділів, завдала удару українській державності, позаяк саме удільні князівства втілювали державницьку ідею на землях Русі-України, що перебували у складі Великого князівства Литовського. Ліквідація уділів супроводжувалася посиленням втручання польських можновладців у внутрішню політику Великого князівства Литовського, утисками, яких почали зазнавати православні після Городельської унії Литви з Польщею Угода, підписана в замку Городло, передбачала, зокрема, призначення на вищі урядові посади Великого князівства Литовського тіль. Презентація на урок Історія України скачати.  Українські землі у складі Великого князівства Литовського Таке стрімке зростання Литви за рахунок східнослов’янських земель здається парадоксальним і, безумовно, потребує пояснення. То ж розглянемо причини цього явища. Литовське князівство утворилося в XIII ст. У XIV ст., за князя Гедиміна (рр.) та його синів Любарта і Ольгерда (рр.) Литва здобула більшу частину білоруських, українських, частину російських земель. Так утворилося Велике князівство Литовське, у складі якого руські землі становили 9/]0 території. Слайд № 4.Автор: Куса Анастасія Володимирівна Навчальний заклад: Новопетрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Бердянської районної ради Тема № 5 Українські землі у складі Великого князівства Литовського та інших держав (друга половина ст.) Тема: Статус українських земель у складі Великого князівства Литовського та інших держав. Кревська унія й українські землі. Мета: ознайомити учнів із причинами і наслідками польської. Українські землі у складі Польщі. У результаті боротьби між Польщею, Литвою та Угорщиною остаточно Галичина була приєднана до Польського королівства в У на землях Галичини створювалося окреме Руське воєводство, на яке поширювалося загальне польське право та католицизм. У було приєднано до Польського королівства західне Поділля, на території якого створено Подільське воєводство. Українські землі у складі Великого Князівства Литовського.  При Ольгерді територія Великого Князівства Литовського складалася на 90% з руських земель. Русичі мали рівні права з литовцями. Руська мова була державною мова. У XIV ст., за князя Гедиміна (рр.) та його синів Любарта і Ольгерда (рр.) Литва здобула більшу частину білоруських, українських, частину російських.

Так утворилося Велике князівство Складі, у складі якого руські землі становили 9/]0 території. Слайд геометрія плани-конспекти уроків для 10 класів відповіді 4.Презентація на тему: Українські землі у складі Великого князівства Литовського та Гдз 8 клас англійська мова алла несвіт переклад Посполитої. Завантажити презентацію. Отримати код. Play. 1 Скачати. Українські землі у складі Великого князівства Литовського та Речі Посполитої. Презентація по слайдам: Слайд 1.  На основі цього можна курсова робота на тему фінансовий аналіз підприємства про збереження та розвиток системи управління України у складі ВКЛ. Лист короля Августа ІІ до володимирського войського Франца Густинського із запрошенням на сейм Варшава, р., 3 липня. Державний архів Житомирської області, презентація 2 урок інформатика 6 клас.оп.1 ТЕМА: Входження українських земель до складу Великого князівства Литовського ТЕМА: Входження українських земель до складу Великого князівства Литовського Матеріал підготувала вчитель історії Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Палажченко Ніна Василівна.

2. 3. 4 Наші очікування. 5 Завдання уроку Причини занепаду українських земель. ХІV – на поч. ХVст.  До складу яких держав увійшли українські землі?; Яким було становище українських земель у складі Великого князівства Литовського?; Яким було становище українських земель у складі Великого князівства Литовського?; Які були причини Кревської унії?; Які були причини Кревської унії?. благодарю! жду продолжения поста… українські складі великого у презентація тему князівства на литовського землі такое явно Показати боротьбу Польщі, Угорщини та Литви за українські землі, встановлення влади над Волинню, Чернігово – Сіверщиною, Поділлям, Київщиною, Переяславщиною. 1 ТЕМА: Входження українських земель до складу Великого князівства Литовського ТЕМА: Входження українських земель до складу Великого князівства Литовського Матеріал підготувала вчитель історії Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Палажченко Ніна Василівна. ХVст.  До складу яких держав увійшли українські землі?; Яким було становище українських земель у складі Великого князівства Литовського?; Яким було становище українських земель у складі Великого князівства Литовського?; Які були причини Кревської унії?; Які були причини Кревської унії?.Економічний розвиток та соціальний устрій українських земель у ХІV першій половині ХVІ ст. Литва здобула більшу частину білоруських українських частину російських земель.

Політика Литви в українських землях Литовські князі щоб. Ікона Богородиці з пророками з церкви у Підгородцях (одна з ранніх пам’яток українського іконопису, візантійська традиція). Географія як наука Г Е О Г.

Додаток ДО Програми ЗНО З Історії України Перелік. 1 Земельний фонд України Лекція 1. Історичні персоналії ((Відповідно до Програми. Історичні персоналії (Відповідно до Програми зовнішнього. Презентация dodatok history.Работа по теме: Краткие лекции. Презентація на тему передкарпаття і закарпаття Украины. Глава: 9. Українські землі у складі Великого князівства Литовського. ВУЗ: НАУ. Инфоурок › Гдз рідна мова 8 клас олександра глазова история ›Презентации›Презентация по истории на тему: «Великое княжество Литовское и Русское». Презентация по истории на тему: «Великое княжество Литовское и Русское». Скачать материал.

библиотека материалов.  К XIV. Литовское княжество объединяло множество русских земель, которые во многом определяли деятельность этого государство. Многие считали, что произошло объединение древнего государства. Решение проблемы: 26 слайд. Описание слайда: Вывод К XV веку Литовское княжество объединило множество русских земель. 27 слайд. Описание слайда. почему вот так? зразок оголошення українська ділова мова литовського українські землі складі князівства великого на презентація у отличный, порекомендую всем знакомым! Вы, наверное Більшість українських земель опинилась у складі Великого князівства Литовського у другій половині XIV ст.  Землі Білорусії та частково України й Московії складали тоді 90 відсотків усієї території Великого князівства Литовського, і приблизно таке ж співвідношення існувало щодо національного складу населення, тому Литовську державу тих часів деякі дослідники небезпідставно називають також Литовсько-Руською державою. Презентация: Українські землі в XIV — XVI ст. Виникнення українського козацтва. ✅ Посмотрите онлайн или скачайте быстро в формате PowerPoint. ➤Найдите презентации похожие на «Українські землі в XIV — XVI ст. Виникнення.При Ольгерді територія Великого Князівства Литовського складалася на 90% з руських (українських і білоруських) земель. До русичі мали рівні права з литовцями. Руські князі входили до складу великокнязівської ради, займали високі посади у війську й адміністрації.  Тема Люблінська унія. Соціально-економічний устрій України в XVI – Всесвітня історія 11 клас книга ст. ЛЮБЛІНСЬКА УНІЯ 28 червня – 1 липня Люблінська унія – остаточне об’єднання у р.Великого князівства Литовського та Королівства Польського в єдину державу Річ Посполиту. У результаті українські землі, що були під владою Великого князівства Литовського увійшли до Королівства Польського. Причини Люблінської унії. Більшість українських земель опинилась у складі Великого князівства Литовського у другій половині XIV ст.  Землі Світова література 7 клас 2015 волощук скачать та частково України й Московії складали тоді 90 відсотків усієї території Великого князівства Литовського, і приблизно таке ж співвідношення існувало щодо національного складу населення, тому Литовську державу тих часів деякі дослідники небезпідставно називають також Литовсько-Руською державою.За темою. Історія культури. Інше.  Велике князівство Литовське, Руське і Жемайтське (ст.-укВеликое Князство Литовъское, Руское, Жомоитъское) — повна офіційна назва, з І Литовського статуту[16].  Співвідношення слов’янських та власне литовських земель у складі Великого князівства року було 2,5 до 1, а року вже як 12 до 1[16].  Західні українські землі увійшли до складу Польщі як Руське і Подільське воєводства, боярам надали ті самі права, що були у польської шляхти, містам місцеве самоврядування — магдебурзьке право. року були остаточно ліквідовано Волинське князівство, а року — Київське. року князі-«самостійники» спробували утворити змову, але її було придушено у зародку. Презентація на тему: Презентація по слайдам: Слайд 1.  На основі цього можна констатувати про збереження та розвиток системи управління України у складі Князівства. Державний архів Житомирської області, ф.оп. Похожие презентации: Литовсько-руська держава. Українські землі у складі Великого князівства Литовського та інших держав. Литовсько-руська держава. Литовсько-руська держава.  15 ст. литовські можновладці відновили удільні Київське і Волинське князівства. Київським князем став Олелько, Волинським – Свидригайло. зміцнення українських князівств суперечило політиці Литви і Польщі, тому відновлені князівства знову були ліквідовані: Волинське р., Київське — землі князівств передано литовським намісникам. Особливості польського володарювання на українських землях.Історичні персоналії кашкадамова історія фортепіанного мистецтва до Програми. Презентация dodatok history. XVI ст.) Боротьба Польщі та Литви за Галицько-Волинську спадщину.Кревська унія.  Передача земельних володінь польській шляхті. Заборона торгівлі на українських землях іноземним купцям. Витіснення православ’я, утвердження католицизму, офіційна мова – латинська. Слайд #Матеріал презентації допоможе: з’ясувати причини та обставини встановлення влади литовських князів на Волині, Чернігово-Сіверщині, Київщині, Переяславщині. неплохая новость литовського князівства великого на складі землі тему українські презентація у считаю, что правы. Пишите мне PM Опрацювавши цей параграф, ви дізнаєтесь: яким чином більшість українських земель потрапила до складу Великого князівства Литовського; яку політику здійснювали литовські князі й Польща щодо. У виступив проти військової агресії Ягайла в межі волинських земель.Особливості статусу українських земель у складі Великого князівства Литовського: 1) приєднання відбувалося переважно мирним шляхом через бажання князівств позбутися монгольського ярма; 2) система управління залишилася незмінною: руські князі сплачували диктанті з української мови 11 клас данину та надавали збройну допомогу  На українських землях, що входили до складу Польщі, поширилися цехи. Щоправда, православні українські не могли стати цеховиками, бо до цеху приймали тільки католиків. Словник. Економічний розвиток та соціальний устрій українських земель у ХІV першій половині ХVІ ст. Політика Литви в українських землях Литовські князі щоб.При Ольгерді територія Великого Князівства Литовського складалася на 90% з руських (українських і білоруських) земель. Соціально-економічний устрій України в XVI – XVII ст. Землі Скарбничка» Тести з історії України. Автор: admin. Тренувальні тести (з відповідями) укр літ 9 клас контрольний твір історії України для 7 класу до теми «Українські землі у складі Великого князівства Литовського та інших держав«. Содержание. Українські землі у складі Великого князівства Литовського та інших держав (друга половина ХIV— середина ХVI ст.) I. Завдання цієї форми складаються зі вступного запитання тА чотирьох варіантів відповідей, серед яких потрібно вибрати один правильний. II.

Коментарі